Nummer: 4 - Gidion Hoorn

Woonplaats: Wanneperveen

Ik ben Gidion Hoorn 23 jaar, woon in Wanneperveen waar ik opgegroeid ben op een melkveebedrijf.

Als studie heb ik Agrarische Ondernemerschap gedaan op het van Hall Larenstein te Leeuwarden. Deze studie heeft als combi voor de helft melkveehouderij en voor de helft bedrijfskunde, dit was een prima studie om later het melkveebedrijf thuis over te nemen. Ook voor stages heb ik veel ervaring opgedaan in het buitenland. Dit zie ik als een stukje zelfverrijking en ook vooral meer open staan voor andere en nieuwe dingen dan alleen kijken naar je eigen habitat. Naast het werk op de boerderij ben ik ook Fokkerijspecialist voor WWS, dit doe ik 3 dagen in de week. Het agrarische leven zit mij echt in het bloed.

In 2014 ben ik benaderd om op de lijst van de CPB te komen. Deze uitdaging ben ik aangegaan, omdat de CPB een lokale en onafhankelijke partij is en geen beïnvloeding van de landelijke politiek heeft.

 

In September 2016 ben ik in de raad gekomen. Als jongste raadslid besefte ik wel dat ik nog wel wat moest leren over de gang van zaken in de raad, maar ik was niet bang om mijn neus te stoten en ben er met volle energie in gegaan. Na 1,5 jaar in de raad hoop ik weer verkozen te worden om mij weer in te zetten voor de inwoners van Steenwijkerland.

Ik wil mij graag inzetten voor alle agrarische ondernemers, want zij zijn de grootste natuurbeheerders. Andere belangrijke punten waar ik mij voorin wil zetten  en heb ingezet afgelopen 1.5 jaar zijn:  Het Sportverenigingsleven, Toerisme en Recreatie, Duurzame Energie, Cultuur en het buitengebied.

Ook zal ik mij volledig in zetten voor de inwoners van Wanneperveen om de nieuwe school op de voorkeursplek van de bevolking en de schoolbesturen te krijgen. Een ander belangrijk punt waar ik mij voor in wil zetten is woningbouw op maat en dan met name voor starters in de kleinere kernen, want de jeugd heeft de toekomst en behoud leefbaarheid. 

Wilt u ook jong volwassen in de raad, die niet bang is om zijn neus te stoten en zich wil inzetten voor alle burgers van Steenwijkerland. Laat dan uw stem horen, want u bent aan zet! Samen kunnen wij meer!