Nummer: 7 - Rik Hogeterp

Woonplaats: Oldemarkt

Mijn naam is Rik Hogeterp en ben 23 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Oldemarkt, waar ik nu nog steeds woon.

Mijn passie ligt in de landbouw en dan in het bijzonder de melkveehouderij. Nadat ik het VWO heb afgerond ben ik dan ook via wat omzwervingen op het Van Hall Larenstein terecht gekomen. Hier volg ik de studie Bedrijfskunde & Agribusiness. Ik zit inmiddels in het vierde en laatste jaar en hoop deze zomer af te mogen studeren. Daarnaast volg ik nog een traineeship op de Food & Agri afdeling bij Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Dit combineer ik met mijn afstudeeropdracht die ik ook in opdracht voor de Rabobank doe. Ik hoop dan ook na mijn afstuderen actief te blijven in deze mooie sector.

Ik ben eind 2017 benaderd om op de lijst van de CPB te komen. Het leek mij een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen. Ik heb altijd al interesse gehad in de politiek, maar dit was veelal landelijk georiënteerd. Nu wil ik mij inzetten voor de lokale politiek, omdat ik ervan overtuigd ben dat een lokale partij als de CPB een grote invloed kan hebben op de zaken die er in de gemeente spelen.

Mijn agrarische achtergrond maakt ook dat ik mij graag in wil zetten voor alle agrarisch ondernemers die onze gemeente rijk is. In een maatschappij waarin duurzaamheid en natuur een belangrijke rol spelen, is dit een grote uitdaging.

Daarnaast wil ik mij graag inzetten voor woningbouw op maat. Ik heb zelf twee keer in mijn nabije omgeving meegemaakt hoe moeilijk het is om een huurwoning in Oldemarkt te krijgen. Woningbouw van zowel huur als koopwoningen is zeer belangrijk in de kleinere kernen om leegloop te voorkomen. Zowel jongeren als ouderen vinden het vaak lastig om een geschikte woning te krijgen.

Andere zaken die ik belangrijk vind zijn; het ontwikkelen en optimaliseren van sportverenigingen en accommodaties om de leefbaarheid te behouden, het stimuleren van het bedrijfsleven in de kernen om leegstand te voorkomen en het faciliteren van burgerinitiatieven.

Ik denk dat jonge mensen een frisse wind in de politiek kunnen brengen en ik hoop dat te kunnen doen in de gemeente Steenwijkerland. Daarbij heb ik u stem nodig, want samen kunnen we meer!