Speerpunt 5:

 

Optimale dienstverlening aan de inwoners, onder andere door filialen in diverse kernen of een mobiel kantoor.

=

 

Programma 2018-2022 'Samen kunnen we meer!'

4.3 Dienstverlening


Steenwijkerland is een grote gemeente, waardoor de afstand naar het gemeentehuis soms erg groot kan zijn. Helemaal voor wie niet over eigen vervoer beschikt. De CPB pleit er daarom voor dat de gemeente op een flexibele manier ‘kantoor houdt’. Bijvoorbeeld door filialen in een aantal kernen, of door gebruik te maken van een mobiel kantoor.
Onze inwoners hebben recht op optimale dienstverlening en een klantvriendelijke behandeling door de gemeente. De CPB vindt dat het gemeentebestuur laagdrempelig aanspreekbaar moet zijn voor haar inwoners.

De dienstverlening aan de inwoners is een blijvend aandachtspunt voor zowel het gemeentebestuur als de ambtelijke organisatie. Brieven en e-mails moeten binnen vijf werkdagen beantwoord worden, en telefoontjes binnen twee werkdagen. Procedures bij een aanvraag moeten helder en duidelijk zijn, zodat de aanvrager niet halverwege een aanvraag met nieuwe zaken of vragen wordt geconfronteerd.

Sinds een aantal jaren worden nieuwe inwoners welkom geheten tijdens een jaarlijkse bijeenkomst. Zij krijgen daar informatie over diverse gemeentelijke zaken en er worden excursies georganiseerd naar diverse plaatsen in Steenwijkerland. De CPB vindt dit een goed initiatief en vindt dat dit ook de komende jaren zo moet gebeuren.

Wanneer inwoners iets te melden hebben over bijvoorbeeld kapotte lantaarnpalen of losliggende stoeptegels ect. kan een Melding Openbare Ruimte (MOR) gedaan worden. Of men kan tijdens kantooruren bellen met het Klant Contact Centrum (KCC). Wij vinden dat de melder binnen twee werkdagen van de gemeente moet horen wat er met de melding gedaan wordt. Onze inwoners zijn zo de ogen en oren ván de gemeente ín de gemeente, want:
Samen kunnen we meer!

Voor het volledige programma 2018-2022 'Samen kunnen we meer!' klik hier.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2018 Designed by CPBsteenwijkerland