top of page

Home  Kandidaten

Gidion Hoorn.jpg

Nummer: 2 - Gidion Hoorn

Woonplaats: Wanneperveen

Ik ben Gidion Hoorn,  27 jaar en woon samen met mijn vriendin in Wanneperveen. Op het moment maak ik deel uit van de gemeenteraad van Steenwijkerland voor de CPB. Naast het raadswerk voor de CPB heb ik samen met mijn ouders een melkveebedrijf van 180 melkkoeien in Wanneperveen.  In de toekomst ga ik samen met mijn vriendin de boerderij overnemen. Tot die tijd ben ik ook parttime werkzaam als fokkerijspecialist bij World Wide Sires (WWS). In mijn vrije tijd fiets ik graag op mijn MTB- en racefiets.

 

Afgelopen raadsperiode heb ik mij ingezet voor de agrarische ondernemers van Steenwijkerland. Door een motie van ons is het nu mogelijk om een kleine windmolen te plaatsen, hierdoor kunnen agrarische bedrijven werken aan een energieneutraal bedrijf. Verder hebben wij ons altijd kritisch opgesteld bij PIP plannen en zijn wij fel tegen de komst van zonneparken op goede landbouwgrond. Daarnaast heb ik mij ook volop ingezet voor de toerisme- en recreatiesector, zo waren wij fel tegen de vermakelijkheidsretributie die ingevoerd is. Andere belangrijke punten waar ik mij voor ingezet heb zijn het sportverenigingsleven, de cultuur, de fietspaden en de wegen.

 

De komende vier jaar wil ik mij graag weer inzetten voor de inwoners van Steenwijkerland en de bewoners van Wanneperveen. De belangrijkste punten zijn voor mij;

  • Het realiseren van woningbouw in de kernen voor starters en ouderen, want de jeugd heeft de toekomst en behoud leefbaarheid.

  • Blijven inzetten voor alle agrarische ondernemers, want zij zijn tenslotte de grootste natuurbeheerders.

  • Realisatie van de nieuwe school in Wanneperveen.

  • Verbreding en (beter) onderhoud van fietspaden en wegen.

  • Het ondersteunen van het (sport)verenigingsleven en vrijwilligers.

bottom of page