top of page

Home  Kandidaten

Jack Doeven.jpg

Nummer: 6 - Jack Doeven

Woonplaats:     sinds kort: Tuk

 

Vertel iets over jezelf

Ik ben geboren en getogen in Vollenhove. Ook de roots van mijn (groot-)ouders liggen in deze omgeving. Bijna mijn hele werkzame leven heb ik als ge-uniformeerde politieagent en rechercheur gewerkt bij veel afdelingen van de Politie, o.a. in Amsterdam, de Noordoostpolder, maar zelfs in de jaren tachtig ook nog enkele jaren bij de (toen nog) ‘Gemeentepolitie Steenwijk’. Na zo lange tijd zal slechts nog een enkeling dat weten. Verder ben ik steeds maatschappelijk betrokken geweest, o.a. jarenlang voorzitter van Plaatselijk Belang Blokzijl, lid van de Verkeerscommissie van de voormalige gemeente Brederwiede, lid van de Ondernemingsraad bij de Politie en lid van de regionale- en landelijke politiebond.

Na mijn recente pensionering zit ik niet stil en ben mij gaan interesseren in de lokale politiek en ben ik sinds vorige jaar burgerraadslid voor de CPB in de gemeente Steenwijkerland. Na de laatste ruim 30 jaren in Blokzijl te hebben gewoond, woon ik sinds kort in (op) Tuk.  Daarnaast ben ik nog gediplomeerd vakfotograaf en heb ik sinds kort de fotografie weer volop opgepakt.

 

Waar wil jij je de komende jaren voor inzetten?

De komende jaren wil ik mij vooral inzetten voor de leefbaarheid in m.n. de kernen in het  mooie gebied van onze gemeente Steenwijkerland. Daaronder vallen vooral de woningbouw en daarmee ook de voorzieningen. Daaronder schaar ik ook verkeersproblematiek bijvoorbeeld een ontsluitingsweg voor Blokzijl en een ‘rondweg’ voor Ossenzijl. Ook de bestrating kan op veel locaties beter net als (het onderhoud van) straatmeubilair, zo ook in mijn woonplaats Tuk. Het zijn immers vaak de kleine ergernissen die bij de bewoners leven. Bewoners die gehoord willen worden. Daarom wil ik mij vooral inzetten voor de participatie, ofwel de inspraak door de inwoners, waarvan ik heb gezien die die de laatste jaren bij het huidige college te veel is blijven liggen.

bottom of page