top of page

Home  Kandidaten

IMG_8544.JPG

Nummer: 7 - Richard Boes

Woonplaats: Blokzijl

 

Vertel iets over jezelf

Ik ben geboren en getogen in Blokzijl. Ik woon hier nog steeds met mijn vrouw en onze beide kinderen. Mijn moeder heeft tot haar pensioen een eigen drogisterij gerund aan de Bierkade in Blokzijl. Ik ben in haar voetstappen getreden en heb jarenlang bij Kruidvat gewerkt in diverse functies. Begonnen in de winkel en geëindigd op het hoofdkantoor in Renswoude. Tevens lid geweest van de ondernemingsraad waarvan de laatste jaren als vicevoorzitter.

De laatste 10 jaar werk ik als Manager Replenishment en Masterdata voor Coop Supermarkten op het hoofdkantoor in Velp. Een mond vol, maar in het kort zorg er ik samen met mijn team voor dat de producten die worden verkocht in al onze supermarkten ‘automatisch’ worden aangevuld. Bij Coop ben ik actief lid van de ondernemingsraad. Een belangrijke taak in verband met het fusietraject met Plus Supermarkten.

Jarenlang  heb ik een bestuursfunctie gehad bij Stichting De Ploats, het MFC in Blokzijl. We hebben hier met een grote groep vrijwilligers keihard ons best gedaan om het verenigingsgebouw neer te zetten zoals het nu is. Momenteel ben ik bestuurslid van Stichting De Stad Blokzijl. We verzorgen ieder jaar het stadsfeest in Blokzijl met een programma voor jong en oud.

 

Waar wil jij je de komende jaren voor inzetten?

Het is in Blokzijl problematisch om woonruimte te vinden. Als je in Blokzijl wilt (blijven) wonen moet dit voor iedereen mogelijk zijn. Er is grote vraag naar starterswoningen en om de doorstroom te bevorderen is het ook belangrijk om seniorenwoningen te kunnen gaan bouwen. Blokzijl blijft op de langere termijn alleen leefbaar als er een gezonde leeftijdsmix blijft bestaan. Dan blijft er plek voor scholen, winkels een supermarkt en het verenigingsleven.

Met de komst van wellicht nieuwe woningen en met de komst van Waterresort Blokzijl zal het steeds drukker worden op straat. Een verkeersveilige situatie in Blokzijl blijft daarom een groot aandachtspunt. Over een rondweg durf ik bijna niet meer te praten, maar ik vind dat we dit punt niet los mogen laten.

Verduurzaming van energiewinning vind ik belangrijk maar mag niet ten koste gaan van vruchtbare landbouwgrond zolang er nog andere opties zijn. Dus geen zonnepanelen op land, maar zoeken naar alternatieven die nog open liggen. Hierbij moet de input vanuit de raad en inwoners medebepalend zijn.

bottom of page