top of page

Home  Kandidaten

Wim Brus.jpg

Nummer: 5 - Wim Brus

Woonplaats: Sint-Jansklooster

Geboren en getogen in Ommen (Ov) en vanaf 1983 woonachtig geweest in polder Giethoorn, Steenwijkerland. Als (ex) melkveehouder al in de jaren ’90 betrokken geraakt bij provinciale- en lokale belangenbehartiging vanuit de landbouw.  In 2005 geraakt door de lokale politiek. Na 8 jaar raadslid en 4 jaar wethouderschap heb ik destijds om moverende redenen de lokale politiek verlaten. Een voor mij zeer ingrijpend besluit, zeker gezien de aanleiding voor deze keuze.  De afgelopen 4 jaar ben ik werkzaam geweest voor Delta Fiber Netwerk en haar rechtsvoorgangers. En mocht ik samen met een geweldig team in verschillende fases nagenoeg heel Steenwijkerland van een glasvezelaanbod voorzien. Daarnaast actief binnen de PKN Steenwijk als lid van het College van Kerkrentmeesters. Tot einde 2022 met mijn vrouw Alice en kids tijdelijk woonachtig in Sint Jansklooster. Daarna hopen wij weer naar omgeving Steenwijk te komen.

De afgelopen 4 jaar meerdere malen benaderd om toch de politieke handschoen weer op te pakken. Ik ben dan ook blij en vereerd dat de CPB mij deze kans gunt om weer actief te worden voor de inwoners van Steenwijkerland. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Mijn roots liggen in het landelijk gebied. Vanuit deze achtergrond zal het u niet verbazen dat ik ruimte wil geven aan agrarisch ondernemerschap, zowel op de bedrijven als bij behandeling van vraagstukken op het gemeentehuis. Naast voedselvoorziening en ‘onderhoud’ van ons buitengebied kan deze sector ook een grote en innovatieve rol van betekenis spelen in de discussies rondom klimaat en energie. Waarbij mijn motto is: ‘Gebruik uw verstand, géén zon op land!’

En natuur? Laten we koesteren wat we hebben en dit ook goed onderhouden. Een nog verdere uitbreiding van het areaal natuur moeten we zien te voorkomen. Rupsje nooit genoeg heeft wat mij betreft genoeg. Pas dan kan het zich ontpoppen tot die mooie vlinder.

Een sterke economie in een landelijke omgeving ondersteunt tevens de leefbaarheid in de kernen.

Na 4 jaar politiek sabbatical heb ik er weer heel veel zin in.  Mag ik ook op uw stem rekenen?

Stem Wim Brus, nummer 5 CPB.

Recht door zee!

bottom of page