top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Annie Muizelaar - Vollenhove is tegenstander van zonnepark in haar buurt en wordt daardoor raadslid


Annie Muizelaar - foto Wilbert Bijzitter


Annie Muizelaar (54) uit Vollenhove is de komende vier jaar raadslid namens de CPB, de partij die twee zetels won tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee is Vollenhove weer vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Ze kwam op de lijst van de CPB terecht door haar weerstand tegen het zonnepark in Vollenhove. ,Dat was een eyeopener voor mij.’


Muizelaar verzet zich de afgelopen jaren fel tegen het zonnepark waarvoor plannen zijn vlak bij het huis waar ze met haar gezin woont aan de Noordwal in Vollenhove. Dat verzet viel op bij de Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) waardoor ze haar benaderden om plaats te nemen op de lijst in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.


Meer tijd

,,Ik ben me daarop gaan verdiepen in de standpunten van de CPB en bij veel partijen heb je wel eens bepaalde dingen waar je het niet helemaal mee eens bent, maar dat had ik hier niet. Ik stemde lokaal ook altijd op de CPB en vond de politiek interessant, maar tijd voor raadswerk had ik niet. Inmiddels zijn onze drie kinderen volwassen en lukt het wel.”


'Als je ergens woont, weet je beter wat er speelt'


Haar huidige baan als beschermingsbewindvoerder heeft ze per 1 april opgezegd, al met het oog op het mogelijke raadslidmaatschap. ,,Dat kost nu eenmaal veel tijd, je moet veel lezen en andere dingen zoals het huishouden gaan ook door. Het is niet zo dat ik stop met werken, maar heb waarschijnlijk iets nieuws gevonden waarbij ik wat meer tijd over heb.”


Spannend

De CPB-mentaliteit ligt haar wel. ,,We zijn recht door zee, niet lullen maar doen. Ik denk dat mensen daarom ook bij ons terecht zijn gekomen.” Zelf kreeg ze 349 voorkeursstemmen, waarmee ze zeker een plek in de gemeenteraad inneemt.

,,Natuurlijk hoop je daar vooraf op, maar je weet vooraf nooit hoe dingen uitpakken. Ik ben er wel echt heel blij, het was gisteren echt spannend en heel mooi voor ons dat het dan zo uitpakt.”


Vollenhove

Met de komst van Muizelaar is Vollenhove in elk geval weer vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De stad, na Steenwijk de grootste plaats in de gemeente, had na het vertrek van Jacqueline Willemsen in 2020 geen raadslid meer. Wel is wethouder Trijn Jongman afkomstig uit Vollenhove.


'Je moet als partij soms ook concessies doen'


,,Als je ergens woont, weet je beter wat er speelt. Ik denk dat daarom ook veel mensen in Vollenhove op mij hebben gestemd. Ik vind het sowieso belangrijk dat er ook vrouwen in de gemeenteraad zitten, wij kijken toch anders tegen bepaalde dingen aan.”


Concessies

Wat ze de komende jaren als raadslid precies wil bereiken, kan ze nog niet zeggen. De komende coalitieonderhandelingen zitten al in haar achterhoofd, fractievoorzitter Ronnie Lassche heeft aangegeven graag mee te willen besturen en als tweede partij in de gemeente is dat ook niet onlogisch.

コメント


bottom of page