top of page
Zoeken

CPB Steenwijkerland benoemt oud-fractieleden tot erelid.

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2018Sinds 1973 is hij het gezicht van de CPB. We hebben het dan over Klaas Naberman, een veehandelaar uit Sint Jansklooster, die 45 jaar geleden het initiatief nam om de Christelijke Partij Brederwiede op te richten. 1973, het jaar waarin de gemeente Brederwiede ontstond door de samenvoeging van de gemeenten Blokzijl, Giethoorn, Vollenhove en Wanneperveen.


Klaas was op uitnodiging van journalist Cor van Dalen naar het voormalige gemeentehuis van Brederwiede – het huidige hotel Landgoed Oldruitenborgh – gekomen om daar geïnterviewd te worden over de oprichting van de CPB. Nietsvermoedend zou Klaas daar vertellen hoe het allemaal begonnen was. En Klaas heeft daar verteld, over hoe het begon, over de zes burgemeesters waar hij mee te maken gehad heeft, de samenwerking met medeoprichter Jan van de Belt maar ook het verlies van Jan. Over de hoogtepunten maar ook de dieptepunten uit zijn politieke zeer bewogen carrière. Over de groei van de CPB naar 6 zetels, de perioden in de raad en als wethouder in het College. De contacten met provincie en rijksoverheid om tot op gezette tijden subsidies los te weken waarvan de Monnikenmolen nog steeds een zichtbaar resultaat is.


Voorzitter Steven de Jonge had niet alleen woorden van waardering voor Klaas maar had ook een speciaal speldje laten maken met het CPB-logo en uiteraard een certificaat van waardering.


Maar het bleef niet bij Klaas Naberman alleen. Niet in de eerste 4 jaar maar inmiddels al meer dan 40 jaar bij de CPB betrokken is Joop Ouderling. Joop had terloops enkele maanden geleden aangegeven dat hij erover dacht om na de verkiezingen de wekelijkse fractievergaderingen niet meer te bezoeken. Niemand had hier veel aandacht aan gegeven omdat Joop tot de meest trouwe bezoekers van onze fractievergaderingen behoorde.


Maar afgelopen maandag was de laatste fractievergadering voor de verkiezingen en aan het eind van de vergadering ruimde Joop nog even de kopjes op en melde dat dit zijn laatste fractievergadering was. Joop, die altijd rustig is tijdens de fractievergadering, maar op het moment dat iedereen even stil is toch zijn mening weet te geven, heeft in roerige tijden altijd een bemiddelende rol gespeeld. Hij werd niet voor niets een vredestichter genoemd. Als raadslid, fractieondersteuner en bestuurslid heeft Joop in de vele jaren veel functies gehad.


Ook voor Joop was er een certificaat van verdienste en daarmee hebben we Joop net zo verrast als Klaas Naberman. Beide mannen van het eerste uur hebben zich voluit ingezet voor de leefbaarheid van de gemeenschap en daarvoor zijn bestuur en fractie hen dankbaar. Voor deze inzet zijn beide benoemd tot erelid van de CPB.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page