top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

In memoriam Jan Wester


Op donderdagavond 7 juli 2022 ontvingen we het bericht dat ons betrokken lid Jan Wester is overleden. Jan was al geruime tijd ziek maar had een enorme wilskracht om tegen deze ziekte te vechten, hij is 70 jaar geworden.


Wilskracht, die hij zijn hele leven had om ideeën tot een succes te maken, vooral op cultuurhistorisch gebied. Jan was vele jaren actief als stadgids. Hij stond bekend als dynamisch en creatief. Als initiatiefnemer heeft hij, samen met de VVV en later met de CHC, stadswandelingen georganiseerd. Hij vertelde dan niet alleen over het prachtige historische pand maar vooral ook over de achtergrond en geschiedenis van het pand.


Mede op zijn initiatief werd de Oudheidkamer omgevormd naar het huidige Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove (CHC). Dertien jaar was Jan Wester voorzitter en later directeur van Stadsmuseum CHC Vollenhove. In 2015 heeft burgemeester Marja van der Tas aan Jan een koninklijke onderscheiding uitgereikt voor zijn cultuurhistorische activiteiten.


Vanaf het begin was hij betrokken bij de vriendschapsbanden tussen de gemeente Brederwiede en de Duitse gemeente Herzebrock-Clarholz, later voortgezet door Stichting Jumelage Steenwijkerland - Herzebrock-Clarholz.


Jan heeft zich actief ingezet voor de totstandkoming van ‘de canon van Vollenhove’ en ‘de canon van Steenwijkerland’. Samen met Wim Willemsen publiceerde hij een aantal boeken over de geschiedenis van Vollenhove. Of het nu ging om De Tuinen van Marxveld, Belangenvereniging Vollenhove of het welig tierende onkruid op de straten, Jan Wester heeft zich ervoor ingezet. Vollenhove was zijn stad.


Jan was ook een bevlogen reiziger en hij heeft vele reizen over de hele wereld georganiseerd. In zijn hoofd had hij al een nieuwe wereldreis gepland die hij niet meer zal maken. Jan mag een andere reis maken.

Comments


bottom of page