top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Inwoners klagen terecht over herstel van wegen.


Als fractie CPB hebben we de onderhoudssituatie van diverse wegen al vaker onder de aandacht gebracht. Zo hebben we ook in september vragen gesteld over het herstel van de wegen in het zuidwestelijk deel van Steenwijkerland. Het wegdek van o.a. de Jan van Nassauweg in Giethoorn en de Leeuwte in Sint Jansklooster waren hersteld maar daarmee ook veranderd in een hobbelbaan met grote hoogte verschillen. De inwoners waren hierover dan ook zeer ontevreden over en er werd veel over geklaagd.


Terecht blijkt wel want het wegdek is door de aannemer opnieuw bewerkt. De gemeente Steenwijkerland heeft de aannemer die in juli en september diverse herstelwerkzaamheden gedaan heeft opdracht gegeven om de kwaliteit van zijn werk te verbeteren omdat het beslist niet voldoet aan de normen die hieraan gesteld mogen worden.


Eerst is geprobeerd met een slijtlaag de oneffenheden weg te werken maar deze waren veel te groot voor een goed resultaat. Daarna is de aannemer opnieuw geweest en heeft het teveel aan asfalt eraf gefreesd en een slijtlaag aangebracht. Echt mooi is het niet maar met dit resultaat zullen de inwoners het moeten doen.

Commenti


bottom of page