top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Koning Willem-Alexander op werkbezoek in Steenwijkerland

Bijgewerkt op: 3 okt. 2021


Op 30 september heeft Koning Willem-Alexander een bezoek gebracht aan Steenwijkerland. Een werkbezoek aan agrarische bedrijven dat al eerder gepland stond maar vanwege Corona uitgesteld is. Samen met gedeputeerde Bert Boerman bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan landbouw- en rietteeltbedrijf Slot in Sint Jansklooster.


Bij landbouw- en rietteeltbedrijf Slot in Sint Jansklooster werd aandacht gevraagd voor het vinden van een balans tussen ondernemerschap en rendabele landbouw enerzijds en natuurherstel anderzijds. Dit is vanwege de stikstofdiscussie landelijk een enorm aandachtspunt. De Koning en de gedeputeerde lieten zich informeren over hoe de familie Slot al 3 generaties agrarisch ondernemer en natuurbeheerder is en namen geanimeerd deel aan het gesprek aan de keukentafel.


Een bezoek van de Koning kun je niet afsluiten zonder foto en zo werden 3 generaties Slot met de Koning vereeuwigd. Voor de eerste generatie was het een heel bijzondere week. De dag voordat de Koning hen bezocht vierden ze hun 60-jarig huwelijksjubileum.


Na het maken van de foto vertrokken de Koning en de gedeputeerde naar het bedrijf Weidevol van de familie Spans in de Barsbekerpolder. Ook Weidevol heeft laten zien dat landbouw en natuurbeheer prima samengaan en elkaar zelfs versterken.

Comments


bottom of page