top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Raad Steenwijkerland geeft goedkeuring aan zonnepark Wanneperveen.


In de raadsvergadering van 28 september is een historisch besluit genomen voor de inwoners van Wanneperveen. Zijn mogen de komende 25 jaar aankijken tegen een zonnepark wat middels een tijdelijke vergunning aangelegd gaat worden op landbouwgrond.


De inwoners van Wanneperveen begrijpen er niets meer van en voelen zich in de steek gelaten. Toen Dorpsbelang Wanneperveen een enquête hield heeft 85,4% van de inwoners van Wanneperveen tegengestemd maar het zonnepark Wanneperveen gaat er komen. Zij vragen zich terecht af wat voor dit College de betekenis is van ‘de inwoner op 1’.


Tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat er op proces en beleid veel aan te merken viel en dat dit participatietraject geen schoonheidsprijs verdiend werd door meerdere partijen erkend. Maar de politieke moed om tegen te stemmen kwam niet van de coalitie maar van CPB, CDA en GL.


Dorpsbelang Wanneperveen heeft de avond voor de raadsvergadering ingezien dat de coalitie de rijen bij stemming ging sluiten en heeft de onderhandelingen met Powerfields met succes afgerond. Een participatietraject wat zeker geen schoonheidsprijs verdient. Complimenten voor Dorpsbelang Wanneperveen die bij de onderhandelingen naast een duurzaamheidsfonds ook de verduurzaming van 5 publieke gebouwen bedongen heeft. Daarmee hebben ze het beste voor Wanneperveen eruit gehaald.

Commentaires


bottom of page