top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Van stapvoets naar galop!


Ruim 5 jaar nadat de Raad van Steenwijkerland heeft besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor de Dijkruiters te Blankenham is het dan eindelijk zover. De Dijkruiters krijgen een nieuwe paardenbak pal achter het Dorpshuis te Blankenham. Een vurige wens ging in vervulling.


De CPB Steenwijkerland heeft meerdere keren vragen gesteld over de voortgang van de nieuwe locatie voor de paardenbak. Steeds kwam er weer vertraging want het besluit van het College van B&W van december 2021 – een verhuizing van de paardenbak naar Blokzijl – kon niet doorgaan vanwege gedane toezeggingen aan de naastliggende ondernemer die zijn bedrijf daar graag wil uitbreiden.


Op de jaarvergadering van dorpsbelang Blankenham in 2022 was er veel onbegrip en frustratie bij de inwoners van Blankenham dat de geplande twee-onder-een-kapwoningen nog steeds niet gebouwd konden worden. De wethouder haastte zich naar het bestuur om aan te geven dat er goede vooruitzichten waren voor een oplossing.


Dat het dan nu toch gelukt is om en extra woningen en een nieuwe paardenbak te realiseren in Blankenham is extra mooi. De Raad heeft € 90.000,00 beschikbaar gesteld voor de aankoop van een perceel grond en naast de paardenbak wordt er ook ruimte gemaakt wordt voor parkeervoorzieningen.


Vanuit stapvoets nu in galop naar realisatie!

De Dijkruiters (en Blankenham) hebben ‘t meer dan verdiend!

Comments


bottom of page