top of page
Zoeken

CPB Steenwijkerland zet zich in voor woningbouw in kleine kernen

Al vele jaren maakt de CPB Steenwijkerland zich sterk voor woningbouw in de kleine kernen. Het is van groot belang dat het aantal inwoners in de kleine kernen zoveel mogelijk op peil blijft. Wanneer het aantal inwoners op peil blijft kunnen de voorzieningen ook zo lang mogelijk op peil blijven en deze voorzieningen bepalen voor een belangrijk deel de leefbaarheid van een kern.


Daarom is de CPB ook zeer enthousiast dat in Blankenham na vele jaren toch een uitbreiding van woningvoorraad komt. Het plan ‘Terug naar school’ van initiatiefnemers Gosse van der Zee, Paul Ruiter en Ebe Dragstra om de Prins Willem Alexanderschool in Blankenham om te vormen tot 5 appartementen vonden we een fantastisch plan en meerdere keren hebben we met hen om tafel gezeten en gezamenlijk gekeken op welke wijze dit toch doorgang zou kunnen vinden.


Vanaf september heeft wethouder Akkerman zich ingezet om dit van de grond te krijgen en het lijkt erop dat het plan nog mooier wordt dan eerst gedacht. Door de naast de school liggende manegebak te verplaatsen wordt niet alleen een belemmering weggenomen, er ontstaat ook extra ruimte die zo het nu lijkt ingevuld gaat worden met 2x een 2 onder 1 kap woning. Dit betekent niet 5 maar 9 woningen erbij in Blankenham. En dat is na de vele teleurstellende inspanningen voor woningbouw een geweldige opsteker voor Blankenham dat dit jaar ook nog eens haar 600-jarig bestaan viert. Een mooier cadeau kun je je niet wensen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page