top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCPB Steenwijkerland

Het gezicht van lijst 5 nummer 1: Ronnie Lassche, CPB.


Ronnie Lassche (foto: Wilbert Bijzitter)


Het gezicht van lijst 5 nummer 1: Ronnie Lassche, CPB: 'De eerste vraag bij een beoordeling van een onderwerp moet altijd zijn: Is dit goed voor onze inwoners?'

De 49-jarige Ronnie Lassche uit de omgeving van Sint Jansklooster is bij de komende verkiezingen lijsttrekker voor Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB).


Ronnie Lassche is geboren en getogen in Sint–Jansklooster, getrouwd, vader van 2 pubers en in het dagelijks leven werkzaam als bedrijfsleider bij een landbouwmechanisatiebedrijf. Sinds 2014 zit hij in de gemeenteraad. Het zijn voor hem de derde verkiezingen, waarvan de tweede keer als lijsttrekker. „Ik ben altijd bestuurlijk actief geweest bij diverse verenigingen. In mijn vrije tijd mag ik naast hardlopen graag motorrijden en kan erg genieten van de prachtige omgeving waarin wij mogen wonen. Daarnaast mag ik heel graag komen bij voetbalvereniging VHK, voorheen als voetballer, later als bestuurslid en trainer. Waarbij het zelf actief voetballen het allermooiste is, maar gezien de agenda is dit niet meer haalbaar. Wellicht komt dit nog weer. Als supporter langs de lijn staan is ook als raadslid erg nuttig, dan hoor je in korte tijd wat onze inwoners bezighoudt. Deze ervaring neem je vervolgens weer mee in het werk als raadslid.”


‘Betaalbare woningen’

„Wat de komende jaren enorm speelt is de behoefte aan woningbouw. Daarin zal de gemeente alle zeilen bij moeten zetten om aan de behoefte te voldoen. Een actieve houding vanuit de gemeente is van groot belang. Naast de aantallen gaat het ook om betaalbaarheid, met name voor de jeugd. We moeten voorkomen dat de jeugd wegtrekt en de kernen leeglopen. Dat gaat meteen ten koste van de leefbaarheid.”


„Een ander punt zijn de lasten voor de burger. De inzet moet zijn dat deze niet meer dan met de inflatie jaarlijks verhoogd worden. Daarnaast mag de OZB geen sluitpost vormen binnen de begroting. Het verenigingsleven en vrijwilligers moeten maximaal ondersteund en gefaciliteerd worden. Zij vormen de binding binnen de samenleving.”


‘Perspectief bieden’

„De invulling van ons buitengebied moet realistisch zijn en in de eerste plaats gericht zijn op de inwoners, ondernemers en de agrarische sector. Mochten er gebieds- en natuurontwikkelingsplannen onomkeerbaar zijn en dit ondernemers en inwoners raken, dan dienen er vooraf goede regelingen te zijn getroffen. Zoals een goede compensatie en mogelijkheden tot bedrijfsverplaatsing, waarbij er perspectief en toekomst geboden wordt. Er moet met betrokkenen gesproken worden en niet over. Een actieve houding vanuit de gemeente is hierbij voor mij van groot belang. De belangen van inwoners en ondernemers wegen het zwaarst, ook bij ontwikkelingen in het (agrarisch) buitengebied.”


‘Opbrengsten energie moet in gebied blijven’

„De noodzakelijke energietransitie zal samen met het gebied opgepakt moeten worden, waarbij het eigenaarschap en de opbrengsten voor een substantieel deel in het gebied blijven. Hierbij zie ik kansen in het opzetten van gebiedsgerichte coöperaties of andere samenwerkingsvormen.”


„Waar ik mij voor in wil zetten is voor alle burgers in Steenwijkerland. Waarbij de eerste vraag bij een beoordeling van een onderwerp altijd moet zijn: Is dit goed voor onze inwoners? Vanuit een stabiele fractie beleid maken en verantwoording te nemen, nuchter en recht door zee.”

Comments


bottom of page